Categorieën
Geen categorie

De gesoigneerde renner en grote handen

Gesoigneerd, mon Dieu, waar komt dat woord toch vandaan? Wanneer we met Cycle Team Wijchen op zondag een tochtje doen hoor ik alleen maar: rechts, paaltje, pas op, iets rustiger, lek lek, gaan we nog koffie doen of wat, wachten bij Hoogheert! Dat soort woorden. Dan heb je ook nog de wegkapitein, de snellen en minder snellen of de langzame groep, A, B en C. Daar zit toch echt geen woord frans bij. Nou, bidon dan misschien nog.

Maar wat is dat dan een gesoigneerde renner. Nou die is onberispelijk gekleed en ook zijn fiets ziet er spik en span uit. Bij CycleTeamWijchen betekend dat dan een kraakwit shirt, een schone broek, een paar zwarte handschoenen, een witte of zwarte helm en een paar gepoetste wielrenschoenen, zij het kraakwit of diepzwart. En natuurlijk de bijpassende sokken. Zeker hebben wij ook renners in het peloton die hoge ogen zouden gooien bij de verkiezing van de best gesoigneerde renner van CycleTeamWijchen 2022. Zij schaffen zelfs opgezette tijden nieuwe sokken aan omdat de kleuren in de was toch wat lijken te vervagen of in de verkeerde wasmand terecht zijn gekomen en niet meer netjes matchen met de broekspijpen en de mouwtjes van het shirt (weten jullie het nog, groen is links!) Er zijn echter ook renners die kleuren toevoegen aan het gesoigneerde wielertenue en dan bedoel ik niet de sokken. Ik begrijp dat tijdens de koers de weeromstandigheden en/of de te rijden route dusdanig slecht kunnen zijn dat de kleding niet helemaal schoon blijft, laat staan bij een valpartij. Maar ach, dat krijgt de vrouw wel weer schoon met behulp van de wasmachine lijkt me zo. Zo niet, dan heb je toch echt de verkeerde vrouw getrouwd. Ik zie nu regelmatig een renner met een enorme grote bruine vlek op zijn rug door het peloton fietsen. Niet een mooie vlek in de sponsor kleuren zwart, groen, blauw of oranje, maar een bruine. ja je leest het goed een bruine vlek. Waar komt dat toch vandaan? Is dit de lievelingskleur van deze renner en heeft deze zijn shirt op artistieke wijze gepersonaliseerd? Zou kunnen. Suggesties uit het peloton zouden wijzen op een banaan, maar ja, de bananen die ik koop zijn gewoon geel. Zijn er dan nog andere mogelijkheden, of heeft de renner inderdaad de verkeerde vrouw getrouwd en/of moet hij zelf de was doen? Nee, we weten het niet, maar gesoigneerd is het zeker niet. Er is trouwens een cursus op internet beschikbaar zag ik met de titel “Soigneren kun je leren”

Nog even terugkomend op de handschoenen. Het gerucht gaat dat er nieuwe gesoigneerde wielrenhandschoenen zijn besteld. Sterker nog, ik heb er al renners mee zien fietsen. Dat deed me denken aan een quote uit het boek Animal Farm van George Orwell.

Gelukkig was er nog een voorraad nieuwe oude handschoenen beschikbaar die onder de andere renners kon worden verdeeld. Helaas waren niet alle maten voorradig en kwamen de renners met hele grote handen en dan bedoel ik echt hele grote handen uiteindelijk met lege handen te staan. De teleurstelling van deze renners moest natuurlijk gecompenseerd worden. Iets met het verband tussen grote handen en voenten en andere lichaamsdelen die verder niets met de wielrensport te maken hebben. Ach ja, we hebben ze er op eind gewoon maar afgereden met onze nieuwe handschoenen. Hopelijk zijn zijn ze veilig thuis gekomen, want we hebben niet meer op ze gewacht.

En met dank aan Raph voor de beste pauze tot nu toe,

Een jarige gesoigneerde renner van Cycle Team Wijchen

Danny